Mesaj Gönder
Online Diyet Paketini Seç, Hemen Diyetine Başla!
E-PerhizE-PerhizE-Perhiz
(0216) 302 95 08
bilgi@diyetisyenemreuzun.com
Ethem Bey Apt. No:28/5 | Bağdat Caddesi

Hastalıklarda Beslenme

blank

Hastalıklarda Beslenme

İyi dengelenmiş bir diyetin sağlıklı bir yaşam tarzı ile el ele gittiği yadsınamaz. Ne yemeyi tercih ettiğiniz ve ne yememeyi seçtiğiniz, birçok kronik hastalık ve hastalığın önlenmesinde etkili faktörlerdir. Yiyecek seçimleri, bugün, yarın ve sağlığın geliştirilmesi ve sürdürülmesi açısından gelecekte neler hissettiğiniz üzerinde büyük bir etki yaratır. Doğru beslenme, diğerleri arasında kalp hastalığı, diyabet, kemik erimesi, kanser ve obezite gibi durumlarla ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabilir.

 

  • Obezite: Korkunç gerçek, obezitenin ergenlerde çok yaygın hale gelmesidir. Çocuklukta edinilen beslenme alışkanlıklarını değiştirmek zordur. Bu nedenle günümüz gençliğine iyi beslenme ve beslenme uygulamaları aşılamak çok önemlidir. Çocukların belli başlı besin gruplarından doğru miktarda besin ve yiyecek almasını sağlamak obeziteyi önlemenin anahtarıdır.

 

  • Kalp Hastalığı: Kan basıncını, kolesterolü ve kiloyu kontrol altında tutmak, kalp hastalığını önlemenin ana bileşenleridir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, bu sayıları dengede tutmanın bir yoludur. Diyetin kepekli tahıllar, meyveler, sebzeler ve proteinler üzerine odaklanması ve ayrıca sodyum ve kalorisi yüksek yiyecekleri sınırlandırmak iyi bir pratik kuraldır.

 

  • Diyabet: Tip 2 diyabeti önlemenin en iyi yolu, az yağlı, dengeli beslenmektir. Diğer diyet ipuçları, yağ tüketimini kalorinin yüzde 30’undan daha aza ve doymuş yağ tüketimini kalorinin yüzde 10’undan daha aza indirmeyi içerir. Bir diyet rejimine yüksek lifli yiyecekler eklemek, bu yaşam boyu durumu önlemek için de önemlidir.

 

  • Kanser: Obezite, kansere yakalanma olasılığını artırır ve neyse ki, önlemeye yardımcı olabilecek birçok gıda vardır. Yapraklı yeşillikler, turpgillerden sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar ve hatta yeşil ve siyah çay, çeşitli kanser türlerine karşı korunmaya yardımcı olur. Tek bir gıda kanseri önlemenin kesin bir yolu olmasa da, vitamin ve minerallerin uygun kombinasyonu ve iyi dengelenmiş bir diyet sağlam bir koruma sağlayabilir.

 

  • Osteoporoz: D vitamini ve kalsiyum içermeyen bir diyet osteoporoza katkıda bulunabilir. Kemikleri sağlıklı ve güçlü tutmak için belirli türde yiyecekler içeren bir diyet önerilir. Bu, kalsiyum içeriği yüksek gıdaların düşük yağlı versiyonlarını ve D vitamini ile takviye edilenleri içerir. Portakal suyu, tahıllar ve soya bazlı gıdalar gibi kalsiyum takviyeli ürünler, bir diyette kalsiyumu artırmanın iyi bir yoludur.

 

 

Bazı hastalıklar beslenme tedavisiyle iyileştirilebilir. Ayrıca bazı hastalıklarda özel beslenme programları gerekir. Ameliyat sonrasında adım adım uygulanacak diyet programı ile iyileşme hızlandırılabilir. Bu durumlarda bir beslenme uzmanıyla çalışmanız gerekir. Hastalığınıza uygun beslenme programı hazırlıyoruz. Bu programın içinde hastalığınıza özel yasaklı yiyecekler, bu hastalığa iyi gelen tedavisinde yardımcı olan ve yoksun kaldığınız şeylerin telafisini yapabileceğiniz gıdalarda belirtilmektedir.

Bu programlarda amacımız eğer hastalık başlangıç seviyesindeyse bunu tedavi etmek veya semptomlarını azaltmak. Ancak eğer hastalık ilerlemiş ise ameliyat sonrası özel beslenme programınızı oluşturmak. Önceliğimiz sizi zayıflatmak değil iyileşmenizi sağlayıp sonrasında sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaktır.

Soru Sor Satın Al Randevu Al

    Loading...

     

    0

    Sepetinizde ürün bulunmuyor.

    X